atelier couture

Gut reconstruction with aim to create working and living space for a couturier in Athens.


Principle use: Showroom / Workshop /Guest house

Design/Supervision: Werner Maritsas

Building site: Commercial center of Athens – Greece

Total floor area: 150 m2

Design / Construction period: 2006-7

 

The Showroom

erifilli-atelier-werner-maritsas-4

13240527_10154247572009201_9174510341907679663_n

erifilli-atelier-werner-maritsas-3

The fashion items are placed inside a long stained steel crystal showcase, on top of a carpet like oak flooring.

 

 

 

The atelier  area + guest room

P1000383

view from working area to kitchen and guestroom

P1000413

view from guest room to atelier w/the two sided fireplace.

 

P1000422

Space completely stripped during renovation (click to enlarge)

 

Photo:W. Maritsas, E. Nikolopoulou